Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Boeing Starliner Klaar Voor Zijn Tweede Lancering Naar Het International Space Station

Boeing Starliner, klaar voor zijn tweede lancering naar het International Space Station

Alles wat je moet weten over de tweede onbemande testvlucht van Boeing

Introductie

Boeing staat op het punt om zijn tweede onbemande testvlucht van de Starliner-capsule naar het International Space Station (ISS) uit te voeren. De lancering, met de naam OFT-2, staat gepland voor 19 mei 2023. Als de missie succesvol is, zal het de weg vrijmaken voor bemande missies naar het ISS met de Starliner.

Geschiedenis van de Starliner

De Starliner is een herbruikbare ruimtecapsule die is ontworpen om astronauten en vracht naar het ISS te vervoeren. Het is een van de twee commerciële ruimtevaartuigen die zijn geselecteerd door NASA om bemande missies naar het ISS uit te voeren, samen met de Crew Dragon van SpaceX.

De eerste onbemande testvlucht van de Starliner, OFT-1, vond plaats in december 2019. De missie verliep niet zonder problemen en de Starliner bereikte het ISS niet. Boeing heeft sindsdien de capsule herontworpen en getest om de problemen die tijdens OFT-1 ondervonden werden op te lossen.

Doel van OFT-2

Het doel van OFT-2 is om aan te tonen dat de Starliner veilig en betrouwbaar is voor bemande missies. De missie zal het vermogen van de capsule testen om te lanceren, naar het ISS te vliegen, aan te meren, af te meren en te landen.

Missieplan

De OFT-2-missie zal vanaf het Kennedy Space Center in Florida worden gelanceerd. De capsule wordt gelanceerd met een Atlas V-raket van United Launch Alliance. De Starliner zal ongeveer 24 uur naar het ISS vliegen en zal dan aanmeren bij de Harmony-module.

De Starliner zal ongeveer vijf dagen bij het ISS blijven. Tijdens die tijd zullen de grondcontroleurs de systemen van de capsule testen en ervoor zorgen dat deze klaar is voor bemande missies.

Na vijf dagen zal de Starliner loskoppelen van het ISS en terugkeren naar de aarde. De capsule zal landen in de woestijn van het Amerikaanse westen.

Belang van OFT-2

De OFT-2-missie is van cruciaal belang voor Boeing en NASA. Als de missie succesvol is, zal het de weg vrijmaken voor bemande missies naar het ISS met de Starliner. Dit zal de afhankelijkheid van NASA van de Russische Soyuz-raket verminderen en het aantal beschikbare bemande ruimtevaartuigen vergroten.

De OFT-2-missie is ook belangrijk voor de toekomst van commerciële ruimtevaart. Het succes van de missie zal het vertrouwen van het publiek in de commerciële ruimtevaart vergroten en de weg vrijmaken voor meer commerciële ruimtevaartmissies.

Conclusie

De OFT-2-missie is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de Starliner. Als de missie succesvol is, zal het de weg vrijmaken voor bemande missies naar het ISS met de Starliner. Dit zal een belangrijke stap zijn in de toekomst van de commerciële ruimtevaart.


Komentar